Velikonoční beránek

Beránek je zkrátka klasika, která k Velikonocům patří stejně jako pomlázka nebo malovaná vejce. Kdo nikdy žádného neupekl, ať hodí kamenem. Anebo radši vyzkouší tenhle úžasný recept s rozinkami, kandovaným ovocem a čokoládou!

Ingredience

120g másla

120g moučkového cukru (1 lžíci ubereme do sněhu)

4 vejce

1/2 prášku do pečiva

150g bezlepkové směsi BAKE-A-CAKE

50g rozinek máčených v rumu

50g kandované kůry citron nebo pomeranč

50g nasekané hořké čokolády

Pracovní postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s 1 lžící moučkového cukru na tuhý sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem utřeme do husté pěny, pomalu po částech přidáváme změklé máslo a dále šleháme.
  2. Do mísy přesejeme bezlepkovou směs a promícháme jí s práškem do pečiva.
  3. Sypkou směs přidáme k utřeným žloutkům s cukrem a máslem a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  4. Do vzniklého těsta zapracujeme rozinky, kandované ovoce a čokoládu.
  5. Forma na beránka musí být pečlivě vymazaná a vysypaná bezlepkovou strouhankou. Pečeme na 170°C , 40 až 50 minut. Po vyjmutí necháme chvíli chladnout ve formě (nejlépe v chladu, na studené podlaze) a potom opatrně vyklápíme. Dozdobíme dle vlastní fantazie.