Pražský koláč patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Pražáci ať se neurazí, ale pod názvem Tarte Tropézienne se peče i ve francouzském Saint Tropez a údajně si na něm už v roce 1956 pochutnávala i božská Brigitte Bardot, když v přímořském letovisku natáčela slavný film A bůh stvořil ženu. Nutno ovšem dodat, že francouzský pekař, který moučník...

Máku není nikdy dost. Pokud si to myslíte také, pak rozhodně musíte vyzkoušet tenhle recept na makový závin. Bramborové těsto Vás překvapí svou vláčností a k makové náplni se navíc náramně hodí - vzpomeňte si na bramborové šišky s mákem, bramborové knedlíky se švestkami a mákem, škubánky s mákem a tak dál a tak dál.

Jasný důkaz, že když se něco pokazí, ještě nemusí být vše ztraceno. Původní recept na vánočku sice neklapl, ale vyšly z toho tyhle báječné rohlíčky a sušenky. Nadýchané, měkoučké, vonící po másle a vanilce. Co víc si přát!